Årstidene/Naturen

Hva kan du oppleve på Nes på de forskjellige tider på året?

April

Snøen forsvinner og det blir bart. Et yrende fugleliv både etablerer seg eller raster før de flyr nordover. Fuglesang fra morgen til kveld. Kattugla ligger på reir i det hule kirsebærtreet. Blåveisen blomstrer i fjellskråningene, og hvitveisen danner hvite tepper i skogbunnen. I slutten av måneden blomstrer det snart 100 år gamle kirsebærtreet og lauvet spretter.

Mai

Nå formelig eksploderer naturen. Alle vårblomstene kommer suksessivt. Heggen blomstrer. Det fredete store almetreet blomstrer og grønnes etter hvert. Fuglene er inne i sin travleste sesong i sine reir og i de ca 50 oppsatte fuglekassene. Nå biter fisken i Norsjø. Fra ca 15. mai blomstrer eplehagen med sine ca 10.000 trær. Hvilken fargeprakt! Her er det livat med hardt arbeidende insekter og
sommerfugler.

Juni

Sommeren er her! Grønt og frodig overalt. Nattsangerne synger sent kveld og tidlig morgen. Tar du deg en tur i stille lyse netter, vil du se flaggermus overalt. De eldgamle pæretrærne og syrenene blomstrer og dufter. Dag- og nattsommerfugler svermer. Nå er det tid for picnic, roing, fiske, bading, soling, og kanskje et bål ved vannet om kvelden.

Juli

Høysommer! Du kan ligge blant sommerblomstene i enga og lytte til bjørkesuset, eller plukke markjordbær og villbringebær omtrent hvor du enn går. Kirsebær og moreller er modne. Og selvfølgelig roing og padling, fiske, bading og soling. Nå er det fint å sykle på stier og veier. Og du vil oppleve en villblomstflora du neppe har sett maken til.

August

Dagene blir kortere, men er like varme og opplevelsesrike. Nå er det som regel varmest badevann i Norsjø. Sommereplene kan spises fra ca 10. august. Soppene kommer gradvis - og særlig kantarellene spretter opp i nesten alle løvtrelunder. Nå er det også som finest å ha et bål i solnedgangen på åkerholmen i eplehagen.

September

Nå rødmer eplehagen! Og hele måneden brukes til eplehøsting. Her er det mengder av nydelig frukt. Og skogen bugner av alle slags sopp - så er du en soppkjenner, finner du ditt eldorado her. Fortsatt er det mange fine solrike, stille dager som innbyr til roturer med fiske på Norsjø. Høstfuglene svermer og konkurrerer om nedfallsfruktene.

Oktober

Nå blir de siste eplene høstet. Lauvet gulnes. Luften blir kaldere og friskere. Nå kan du oppleve en tøffere natur, der du merker at vinteren snart gjør sitt inntog. Kanskje kommer det også litt snø som ligger noen dager. Da ser du virkelig hvilket dyreliv vi har her på Nesodden med spor overalt - rev, rådyr, grevling, bever, ekorn, flere slags mus og jordrotte, samt en og annen hare, elg, mår og gaupe.

Dessverre har vi ikke utleie fra november til mars ennå - men dette vil komme som Eldhusferie